Önkormányzati hírek
Húsvéti köszöntő
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Fertőszéplaki Polgárok, Tisztelt Falumbéliek!

Nehezen indult az idei tavasz. Embert próbáló tél után vagyunk és emberemlékezet óta nem tört ránk olyan rendkívüli időjárás, mint március közepén.

Ilyentájt nem szokatlanok a nagy viharok, amiket mi „böjti szeleknek”hívunk. Az idén rendkívüli erővel törtek ránk. Rendkívüli módon, mint ahogy valóban rendkívüli időket élünk. Talán a természet figyelmeztetése is, hogy elemi erővel söpörjük ki az életünkből a csüggedést, a pesszimizmust, a kilátástalanságot és tekintsünk előre. Előre, ahol a természet már a megújulást, a kivirágzást veti a szemeink elé. A testi szemeinkkel már ezt láthatjuk, de ami fontosabb, a lelki szemeinkkel is ezt kell látnunk. Mint ahogy a tavalyi elszáradt, hó által összenyomott levelek közt felveti a fejét a hóvirág, úgy kell nekünk is megtalálnunk életünkben azokat a szépségeket, amelyek előre vihetnek bennünket. Hisz bármekkora is a nyomás rajtunk, vigaszt és reményt találhatunk a házastársunkban, a gyermekeinkben, unokáinkban, munkánkban és céljainkban.

Bővebben...
 
Szelektív gyűjtés otthon – márciusban a kék zsákok is házhoz mennek
AddThis Social Bookmark Button

Február második felében megkezdődött a sárga gyűjtőzsákok elszállítása. Azok a lakosok, akik a polgármesteri hivatalban átvették az ingyenes zsákot és azt a megadott hulladékfajtákkal töltötték meg, a kukaürítés napján újat kapnak. Remélhetőleg ezzel a kényelmes módszerrel egyre többen csatlakoznak a szelektív hulladékgyűjtők táborához. A Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulás, melyhez 39 település, köztük az Önök települése is csatlakozott – a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéssel is igyekszik elősegíteni a tudatos hulladékkezelést.

Bővebben...
 
Megkezdődik a zsákos módszerrel történő szelektív hulladékgyűjtés
Írta: Illés Árpád STKH szelektív hulladékgyűjtési részlegvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. megkezdi a zsákos módszerrel történő szelektív hulladékgyűjtést. Az első gyűjtési nap Fertőszéplakon február 20-án lesz. A sárga gyűjtőzsákokat ezen a napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a házak elé.

Bővebben...
 
Információk a zsákos szelektív hulladékgyűjtésről
Írta: Holzmann Éva projekt koordinátor   
AddThis Social Bookmark Button

Január közepe óta az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. végzi a kommunális hulladékgyűjtést 39 településen. A cég a házhoz menő, zsákos módszerrel gyűjti a háztartásban keletkezett, újrahasznosítható hulladékot.  A települések lakói így már otthon szelektálni tudják a különféle hulladékokat.

Bővebben...
 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. februári bűnmegelőzési hírlevele
AddThis Social Bookmark Button

A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban.

A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

Bővebben...
 
Lehetőség 60 literes kukák igénylésére
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

 

Tisztelt Fertőszéplaki Polgárok!

A hulladékszállítással kapcsolatos új szabályozás kapcsán lehetőség van 60 literes kukák igénylésére oly módon, hogy a korábbi 110 literes edényt becserélik.

60 literes edényt az egy háztartásban egyedül élő lakos kérhet, vagy ha egy háztartásban  ketten élnek és mindketten 70 év felettiek.

Kérem, amennyiben igénybe szeretné venni a lehetőséget, 2013. február 11.-ig jelezze személyesen vagy telefonon az Önkormányzati Hivatalban.

Köszönöm.

 
Mire kell figyelnünk a téli, rendkívüli időjárási helyzetekben
Írta: Vezér Beáta, körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági tájékoztatót adott ki, melyben részletezik a téli, rendkívüli időjárási helyzetekben ajánlott magatartási szabályokat. A tájékoztatót ide kattintva tekinthetik meg. Kérem, olvassák el mindannyian, akár életet is menthet! Köszönöm.

 
Hirdetmény a földhasználati nyilvántartást érintő jogszabályi változásokról
Írta: Vezér Beáta, körjegyző   
AddThis Social Bookmark Button

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2013. év elejével jelentős mértékben változtak a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény (Tft.) földhasználati nyilvántartásra vonatkozó szabályai, mely változásokról az itt letölthető dokumentumban tájékoztatjuk a lakosságot.

 
Tájékoztató a hulladékszállításról
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falubéliek!

Korábbi jelzéseinknek megfelelően januártól a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Konzorcium fogja szállítani a hulladékot Fertőszéplakon is.

A szállítás napja továbbra is a péntek marad!

Mivel a szállítás a reggeli-délelőtti órákban fog megtörténni, a szolgáltató kérése, hogy a kukák péntek reggel 6 órára legyenek kint az ingatlanok előtt. Az új hulladéktörvény értelmében 2013. január 1-től lakossági kommunális hulladék szállítását csak állami vagy többségi önkormányzati tulajdonú szolgáltató végezhet. Mivel a korábbi szolgáltató, a Rekultív Kft osztrák tulajdonú magáncég, ezért 39 település létrehozott egy közös hulladékgazdálkodási társulást. A társulás 95%-os Európai Uniós támogatással egy az európai normáknak megfelelő hulladéklerakót fog Csér település közelében építeni, ami több évtizedre meg fogja oldani a települések szelektív hulladékgyűjtését. Mint bizonyára Önök is több forrásból hallották, hogy a kormány célja, hogy az energiahordozók a víz-és csatornadíj mellett a hulladékszállítás díját is hatósági árassá tegye, ezáltal csökkentse vagy reálissá tegye a lakosság terheit. A szolgáltatás díját a Hulladéktörvény értelmében az Energiahivatal fogja egységes szerkezetben meghatározni. Az ára tekintetben még nincs információnk. Önkormányzatunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lakosság amúgy is nagy terhei minél kisebb mértékben növekedjenek!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Következő > Utolsó >>

Oldal 23 / 29

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron