Iskolai hírek
Környezettudatos nevelés az erdei iskolai program keretén belül
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonMájus első hetében 5. és 6. osztályos tanulóink számára erdei iskolát szerveztünk a Fertő-Hanság Nemzeti Park közreműködésével.

Tanulóink Nagy Árpád tanár úr és Róka Norbert tanár úr kíséretében kerékpárral tették meg az utat. Bár első nap az időjárás nem volt éppen a legkegyesebb hozzájuk, de a következő napok programjai kárpótolták a szeles időben tett kerékpározás emlékeit.

Bővebben...
 
Iskolánk névadójára emlékeztünk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark ButtonIskolánk névadójára, Széchényi Ferencre emlékeztünk április 29-én, születésének 257. évfordulóján. Reggel 8 órakor rövid megemlékezést tartottunk az aulában. A Himnusz közös éneklése után Jakab Norbert és Szabó Richárd 7. osztályos tanulók méltatták községünk szülöttjének életét, munkásságát, történelmi nagyságát. Az ünnepi perceket a Kormorán együttes dalaival tettük meghittebbé, majd Grüll Anna és Kovács József az igazgatónővel megkoszorúzták a kastély falán lévő emléktáblát. Műsorunkat a Szózattal zártuk.

Bővebben...
 
Iskolai sporteredmények
Írta: Róka Norbert – testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark ButtonA 2010/2011 –es tanévben is részt vettek iskolánk tanulói az Országos Diákolimpiai Bajnokság küzdelmeiben. A tanév során 17 versenyen vettünk részt eddig, és szerepeltünk sikeresen. A Sopron Környéki DSB iskolái (15 általános iskola) közül értük el ezeket az eredményeket a körzeti versenyeken!

Bővebben...
 
Pályázaton informatikai eszközöket nyert a fertőszéplaki iskola
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


Fertőszéplak Község Önkormányzata 5.273.080 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Magyarország Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja (TIOP) keretében.

A pályázat célja az iskola informatikai eszközpark és a kompetencia  alapú  oktatás fejlesztése. Ennek érdekében valósult meg az intézmény számítógép állományának a korszerűsítése és a pedagógiai, módszertani feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása.

Bővebben...
 
A könyv ünnepe Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark ButtonA fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola immár 8. alkalommal, kistérségi szinten másodszor rendezte meg a Könyvmoly-Galaxis elnevezésű játékos vetélkedőjét. Az idén a fertőszéplaki diákokon kívül fertődi, fertőszentmiklósi, fertőrákosi, zsirai és nagycenki iskolások is részt vettek, és elolvasva egy izgalmas könyvet, felkészültek a versenyre.

Bővebben...
 
Mozdulj a klímáért! - Vigyázz, kész, rajt!
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


A Reflex Környezetvédelmi Egyesület szervezésében 2011. április 11-én indult az a kampányhét, ahova öko-iskola lévén iskolánk is benevezett.

Minden tanuló kapott egy bélyeggyűjtő nyomtatványt, ahova a diákok a környezetkímélő - kerékpáron, gyalog, görkorcsolyával, rollerrel, autóbusszal történő - utazásokért önbevallásos módon „zöld mérföldet” ragasztottak.

Bővebben...
 
Kerék Imre Szavalóverseny az általános iskolában
Írta: Iliásné Pozsgai Anna   
AddThis Social Bookmark ButtonA fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola immár 3. alkalommal rendezte meg Kerék Imre szavalóversenyét. Örömünkre szolgált, hogy a költészet napján a fertőszéplaki diákokon kívül hegykői, valamint soproni tanulók (Szent Orsolya, Petőfi és Doborjáni iskolából) is eljöttek Fertőszéplakra. A verseny elején Kerék Imre költő arról beszélt, hogy mennyire fontos a vers, mely a lélek rejtett zugait is bejárja, s örül annak, hogy kedvelik költeményeit, szívesen szavalják azokat. Ezt követően Orbán Júliától és Ihász Mónikától verseket ill. dalokat hallhattunk, még ünnepélyesebbé téve rendezvényünket.

A szavalóversenyen a következő eredmények születtek:

Bővebben...
 
Legfrissebb iskolai eredményeink
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


A közelmúltban is sikeresen teljesítettek tanulóink a körzeti illetve megyei versenyeken.

A Petőházán megrendezett alsó tagozat számára meghirdetett vers és prózamondó versenyen:

Pete Natália 3. osztályos tanuló II. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Barczáné Locsmándi Beáta

Bővebben...
 
Tavaszi kirándulás
Írta: Varga Gáborné Tünde   
AddThis Social Bookmark ButtonÁrpi tanár bácsi vezetésével Csáfordjánosfai tőzikés erdőben kirándultunk. A kirándulás üdítő volt, jó volt a friss levegőn és szép volt a táj. Ajánljuk másoknak is, hogy legközelebb jöjjön, ha lesz lehetőség. Résztvevő diákok: Ősze Jázmin, Bán Zsófia, Mende Boglárka, Simon Patrik, Varga Roland. Kísérő tanár: Nagy Árpád Kísérő: Varga Gáborné Tünde
A kirándulás képei ide kattintva megtekinthetők.

 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Oldal 29 / 31

Polgármesteri köszöntő

 

Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Facebook

Programnaptár 2019

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron