Iskolai hírek
Széchenyi iskolák megyei találkozója Fertőszéplakon
Írta: Rozsits-Princzes Anita felsős munkaközösség-vezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben iskolánk adott otthont a Széchenyi nevet viselő megyei iskolák találkozójának. A rendezvényre Mosonszentmiklósról, Gönyűről, Csornáról, Kapuvárról, Nagycenkről és Sopronból érkeztek diákok kísérőikkel. Gazdag programban volt részük a meghívott vendégeknek és a helyi diákoknak. Igazgatónő köszöntő szavai után iskolánk tanulói ünnepi műsort adtak elő melyben méltatták – az iskola névadójának, Fertőszéplak szülöttjének - Széchényi Ferenc történelmi érdemeit, szellemi örökségét.

Bővebben...
 
Kisiskolásaink sikerei a matematika versenyeken
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button
Iskolánk 2. osztályos tanulói kimagasló eredményeket értek el a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola által szervezett térségi matematika versenyen. Krauszpek Dorka első, Czifra Luca harmadik helyezést ért el. A csapatversenyben szintén dobogós első helyen végeztek tanulóink, amihez Bene Kata szép eredménye is hozzájárult. A soproni megmérettetésen Koós Róbert 3. osztályos diákunk negyedik helyezett lett, míg a közelmúltban megrendezésre kerülő Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulóján dobogós harmadik helyen végzett. Gratulálunk a versenyzők szép eredményéhez és köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját.

Iskolánk 2. osztályos tanulói kimagasló eredményeket értek el a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola által szervezett térségi matematika versenyen. Krauszpek Dorka első, Czifra Luca harmadik helyezést ért el.

Bővebben...
 
Fenntarthatósági témahét, Happy-hét, Víz világnapja iskolánkban
Írta: Rozsits-Princzes Anita felsős munkaközösség-vezető   
AddThis Social Bookmark Button

A fenntarthatósági témahéten március 18-22-ig változatos témákat kínáltunk fel tanulóinknak az egyes tanórákon. Első osztályban a „Globális célok” témához kapcsolódóan játékok tanulása mellett érzékszervi vizsgálatokat végeztek, majd beszélgettek az egészséges vízfogyasztásról, a víztakarékosságról, Földünk vízkészletéről, a vízszennyezés káros következményeiről.

Bővebben...
 
Pénz 7 – témahét iskolánkban
Írta: Rozsits - Princzes Anita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

A Pénz7 eseményeit 2015 óta az European Money Week páneurópai rendezvénysorozat keretén belül rendezik meg. Ennek során márciusban Európa közel 30 csatlakozó országában pénzügyi témájú tanórákat tartanak a programban résztvevő általános- és középiskolákban. Intézményünk is bekapcsolódott a pénzügyi tudatosságot és gazdálkodást népszerűsítő programokba.

Bővebben...
 
Fertőszéplaki ovi-suli 2019
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei tanévben is megrendeztük ovi-suli programunkat a leendő első osztályos tanulók és szüleik számára, megkönnyítve ezzel az óvodából iskolába való sikeres átmenetet. Március 1-jén, pénteken a délutáni órákban huszonnégy iskolába készülő, nagycsoportos ovis volt a vendégünk, akik szüleikkel, testvéreikkel érkeztek iskolánkba.

Bővebben...
 
Parasport nap az iskolában
Írta: Kovács Dorina testnevelő   
AddThis Social Bookmark Button

Az elmúlt években a fogyatékos emberek befogadása és a saját korlátaikon túllépő parasportolók elismerése nagyot lépett előre hazánkban. Iskolánkban a 2019. február 22-i parasport nap keretében tanulóink több érzékenyítő programon vettek részt. A nap üzenete számunkra: a fogyatékkal élő és az ép emberek elfogadják és elismerjék egymást, a sport által kerüljenek  közelebb egymáshoz, hogy elérjük, a fogyatékos szó csupán egy adat legyen, mint a név vagy éppen a testmagasság, mely ugyan hozzátartozik az emberhez, de nem negatívan különbözteti meg őt.

Bővebben...
 
Meghívó az általános iskola hit és erkölcstan oktatásával kapcsolatos tájékoztatójára
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button
Kedves Szülők!
Értesítem  Önöket, hogy 2016. március 2-án / szerdán/ 16.30 órai kezdettel a  2016/17-es tanév hit és erkölcstan oktatásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola ebédlőjében. A tájékoztató értekezleten részt vesznek az intézményünkben érintett egyházak képviselői is. A megbeszélésre ezúton tisztelettel hívom Önöket.
Szülők!

Tisztelt Szülők!

Értesítem Önöket, hogy a  2019/20-es tanév hit és erkölcstan oktatásával kapcsolatos tájékoztató értekezletet 2019. március 7-én / csütörtökön / 16.00 órai kezdettel tartjuk a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola ebédlőjében. A tájékoztató értekezleten részt vesznek az intézményünkben érintett egyházak képviselői is. A megbeszélésre ezúton tisztelettel hívom Önöket.

 
Nyílt napok a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskolában
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Ezúton értesítjük az érdeklődőket, hogy iskolánk nyílt tanítási napokat tart az alábbi napokon:

5. és 6. osztályban: 2019. február 26-án (kedden)

7. és 8. osztályban: 2019. február 27-én (szerdán).

A tanítási órák 805 - 1140-ig látogathatók.

Szeretettel várjuk a kedves Szülőket, érdeklődőket!

 
Magyar Kultúra Napja 2019
Írta: Kovács Emőke szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánkban is megemlékeztünk 8. osztályos tanulóink segítségével a Magyar Kultúra Napjáról. Ez a nap nem tartozik a piros betűs ünnepek közé, de 1989 óta hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, amelyeket magunkénak érezhetünk. A Magyar Kultúra Napján arra a jeles eseményre emlékezünk, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon – 1823. január 22-én – fejezte be nemzeti Himnuszunk megírását.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Oldal 24 / 53

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron