Új szakosztály alakult az FSK-ban
Írta: Szalai Lajos szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Airsoft szakosztállyal bővült a Fertőszéplaki Sportkör. Az új szakosztály vezetője: Szalai Lajos. Az airsoft a paintballhoz hasonló, biztonságos, erőszakmentes, stratégiai-taktikai játék, melyet törvénytisztelő állampolgárok százezrei űznek világszerte. Az Airsoft egy csapatjáték, melyet 1:1-es méretarányú fegyver-replikákkal játszanak.


Nyilatkozat a Magyar Airsoft Szabályzatból:
„Az airsoft játékosok nem képviselnek semmilyen katonai vagy félkatonai szervezetet, politikai, vallási, vagy etnikai csoportot. Az airsoft a paintballhoz hasonló, biztonságos, erőszakmentes, stratégiai-taktikai játék, melyet törvénytisztelő állampolgárok százezrei űznek világszerte. Az airsoft nem kívánja a háborút, a fegyveres konfliktusokat dicsőíteni, nem a valóságot szimulálja – csupán egy játék. Az airsoft eszközök olyan országokban is szabadon birtokolhatóak, ahol a legszigorúbb szabályozás alá esik a fegyvertartás.”

Az airsoft fegyverek úgynevezett BB lövedékeket tüzelnek, ami egy 6 mm-es (műanyag, vagy egyéb gyorsan lebomló bio anyagból készült) golyó.
A MilSim az airsoft egy komolyabb ága, amit az elszántabb játékosok űznek. Szigorú parancsnoki lánc, nehezebb málhafelszerelés, lövészárok-ásás, kevesebb lövöldözés és néha tankok, helikopterek feltűnése jellemzi.

Szakosztályunk szívesen fogadja az érdeklődőket előzetes egyeztetés alapján!  Érdeklődni Szalai Lajos Szakosztályvezetőnél vagy Szalai Gábornál lehet. Az airsoft technikai sport lévén költséges hobby, megfelelő védőruházat nélkül Tilos a játékot elkezdeni! Ezen kívül a csapattagok költségeit terheli még a fegyverzet, lőszerek beszerzése is.

Eddigi tagjaink:
Frank Bálint, Horváth István, Pácser Richard, Polgár Bence, Szalai Gábor, Szalai Lajos, Tóth Dávid. Csapatnevünk: Lápi Lidércek

A legutóbbi játékról:
A Lápi Lidércek csapata legutóbb január 19-én a császári Zero játékon vett részt. Orosz oldalra álltunk, a NATO csapatokkal szemben. A Lidérc raj főleg védelmi feladatokat látott el. Egy eléggé elrejtett épület védelmével indítottuk a szolgálatot, ahonnan kis idő múlva kivertek minket a túlerőben lévő NATO csapatok. Ezután folyamatosan visszavonulva harcoltunk. Előfordult, hogy a HQ-t (parancsnokság) kellett felszabadítanunk az ellenséges ostrom alól. Egy ilyen emlékezetes alkalommal eredményes ellentámadásba mentünk át, melyből a rajunk rendesen kivette a részét az első vonalban harcolva. A játék végére néhány kóborló orosz katonát magunk mellé gyűjtve még egy, a NATO HQ elleni csendes támadást is sikerült elindítanunk.



 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron