Átadásra kerültek az idei Pokker Díjak
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Ünnepélyes körülmények közt, iskolánk tanévnyitójával egybefűzve került sor az idei Pokker János Díj átadására. Ünnepségünket megtisztelte és a díjakat átadta Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő úr és Tvordy Beáta, a Soproni Tankerület Igazgató Asszonya.

A díjat azon diákjaink kapják, akik az általános iskolai vagy építőiparral kapcsolatos középfokú, felsőfokú tanulmányaikat kitűnő eredménnyel végezték. Az idei évben eddig egyedülálló módon egy ikerpár, Hoschek Dániel és Hoschek Gergely nyerték el a díjat!

Dani és Gergő, nem csupán Handler Nándor Szakképző Iskolában teljesítettek kiválóan, hanem országos szakmai versenyen is mindketten dobogós helyezést értek el! Innen indultak a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános iskolából! A hosszú tanulással telt évek alatt erős, egészséges sikeres fiatal férfiakká fejlődtek. Olyan férfiakká, akikre büszkék lehetnek önmagukra, hisz önerejükből, tehetségük kibontakoztatásával érték el sikerüket. De büszkék rájuk szüleik, - akiknek sokat köszönhetnek - és Fertőszéplak minden lakója is!

A fiúk méltóak Fertőszéplak nagy szülöttéhez Széchényi Ferenchez. Ahhoz a Széchényi Ferenchez, aki 17 éves koráig Fertőszéplakon nevelkedett, akihez hét francia nevelőt hozatott Édesapja, hogy Ferenc az akkori tudományokban járatos legyen Széchényi Ferenc volt az az államférfi, akit az akkori Európa minden uralkodó udvarában elismeréssel említettek, az az ember, aki Legönzetlenebb Magyarként megalapította Magyar Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Könyvtárat. Aki megalkotta Európa első alkotmányát, egy olyan alkotmányt, melyet amikor egy francia-osztrák-orosz uralkodói találkozó keretében az orosz cár elolvasott, így kiáltott fel: Boldog az a nemzet, amelynek ilyen alkotmánya van!

Dani és Gergő, valamit az eddigi díjazottak nem csak azt bizonyítják, hogy sok tehetséges fiatal van Fertőszéplakon, hanem azt is, hogy az iskolánk alkalmas arra, hogy ilyen tehetségek kibontakoztatását elősegítsék. Talán a hely szelleme is elősegíti ezt, hisz a Széchényi családnak köszönhetően, Magyarországon itt nyitották meg elsőként a mai értelemben vett általános iskolát! Ez az iskola nem egy, az ország több ezer iskolája közül. Ez az iskola „Hungaricum” a magyar közoktatás Ikonja!

Ennek az iskolának a léte nem attól függ, hogy 13 vagy 23 gyermek jár egy osztályban. Ennek az iskolának léte elsősorban azoktól függ, akik a díjátadón és a tanévnyitón részt vettek. Diákjainktól, hogy azért járjanak az iskolába, ami a dolguk, hogy tanuljanak és fejlődjenek. A tisztelt szülőktől, - akiknek ez úton is megköszönöm, hogy ide hozták a gyermekeiket- hogy bízzanak a pedagógusokban, hogy a legjobbat akarják gyermekeiknek. A helyi és országos politikusokon, hogy nyugodt hátteret és biztos anyagi bázist tudjanak nyújtani az intézmény működéséhez. Szükségünk van a tankerület szakmai segítő támogatására. Itt szeretném megköszönni tankerület vezető asszony számos segítségét és azt a kiváló együttműködést, amellyel zökkenőmentesen tudtuk az átadás-átvételt megoldani és azóta is napi kapcsolatban vagyunk. De mindez nem érne semmit, ha nem lennének önfeláldozó és szorgalmas pedagógusaink, akik meghatározzák az iskola színvonalát. Az az 56 és fél millió forint, amelyet pályázati forrásból nyertünk, mind az szolgálja, hogy az itt tanuló gyermekek ki tudják bontakoztatni tehetségüket és pedagógusaink továbbképzésben részesülhessenek!

Kedves Dani és Gergő!

A Pokker Díjhoz magánemberként és polgármesterként is szívből gratulálok! Kívánom, hogy hosszú, boldog és szakmai sikerekben is gazdag szép életetek legyen!


Az ünnepségen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.


 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron