Falumegújítás - Újabb sikeres pályázatok!
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Önkormányzatunk munkája révén ismét sikeres pályázatoknak örülhetünk! Bevételeink jelentős mértékben visszaestek, ezért rendkívül fontos, hogy az ésszerűség határain belül kihasználjunk minden lehetőséget arra, hogy fejlesztéseinket pályázati forrásból finanszírozhassuk.
„Értéket teremtő fejlesztések Fertőszéplakon” című pályázatunkkal 12 000 386 forintot nyertünk! A projekt keretében a jelenlegi sportpálya mellett egy új, szilárdburkolatú, szabvány méretű, többfunkciós pályát fogunk építeni. A megépülő pályán, kispályás futball, kézilabda,röplabda és kosárlabda, tenisz és tollaslabda mérkőzéseket lehet játszani. A pályázat tartalmazza a sportokhoz kapcsolódó felszereléseket, kapukat és kosárlabda palánkot is. Valamint az ABC előtt egy pihenőhelyet fogunk kialakítani és a település több pontján új padokat, kerékpártárolókat helyezünk ki.
„Katolikus közösségi ház kialakítása Fertőszéplakon” című pályázatunkkal 11 180 637 forintot nyertünk! Korábban is törekedtünk arra, hogy a jelenleg még nem kihasznált plébánia épületet megtöltsük élettel. Ahogy beszámoltunk róla, az Ausztriát, Magyarországot, Szlovákiát és Romániát (Erdélyt) összekötő „Márai út” zarándokút első vezetőképzőjét itt Nálunk, Fertőszéplakon tartották és a jövőben is ennek a nagy európai zarándokútnak fontos állomása lesz Fertőszéplak! 
A projekt keretében a plébániát statikailag meg fogjuk erősíteni. Új, hőszigetelt nyílászárókkal látjuk el. A födémet és a falakat hőszigeteltjük és új színezést kap az épület. A bejáratot akadálymentesítjük, így lehetőségük lesz a mozgássérültek is felkeresni a plébániát. Valamint egy teljes belső festést is kap az épület.
Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, akik a pályázat megírásában részt vettek! Köszönöm a közreműködő szervezetnek, a Fertőszéplaki Római Katolikus Egyházközségnek és a Fertőszéplaki Sportkörnek, hogy példásan együttműködtek a pályázat előkészítésében!





 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron