Világbajnok lett Gergácz Imre fertődi tenyésztő ibolyás fényseregélye
Írta: Gergácz Imréné   
AddThis Social Bookmark Button

2013. január 17-e és 27-e között rendezte meg az Ornitológiai Világszövetség a tenyésztett madarak világbajnokságát. Magyarországról 4 fős küldöttség vitte a benevezett egyedeket Belgiumba.

A küldöttség tagja volt Ternyák Melinda a Fertő-menti Madárbarátok Egyesületének titkára, mint tolmács, egyben az országos vezetőség tagja.

28 tenyésztő 178 madara vett részt a versenyen hazánkból. A kiállításon pedig több, mint 23 000, nem tévedés huszonháromezer madár volt a különféle szekciókban.

A magyar tenyésztők közül 8 főt díjaztak .

A Világkiállításon első díjat, arany fokozatot kapott, azaz világbajnok lett Gergácz Imre fertődi tenyésztő IBOLYÁS FÉNYSEREGÉLYE is.

Ő is alapító tagja a Fertő-menti Madárbarátok Egyesületének.

37 éve tenyészt madarakat. Az M.D.O.Sz. /Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetségének/ elnökségi tagja, vizsgázott bíró.

Tőle tudjuk, hogy a versenyre nevezni csak olyan egyeddel lehetett, amelyik saját tenyésztésű, zárt gyűrűvel ellátott.

A Világkiállítás előtt már egy hónappal el kellett küldeni az egyedi azonosítókat. Mivel ezen adatok a madarak gyűrűjén szerepelnek, s azokat sérülés nélkül lehetetlen eltávolítani az állatok lábáról, ezért kizárt a csalás lehetősége. A gyűrűk pár napos korban kerülnek a fiókák lábára, s amint a madár felnő, ezt már nem lehet eltávolítani.

Az azonosítón szerepel az ország jele, a tenyésztői csoport, valamint a tenyésztő száma. Ez jelen esetben H-99 001. Ezen adatok alapján be lehet azonosítani a tulajdonost. A madarak bírálatát külföldi bírók végzik. A küldöttségek tagjai nem vehetnek részt a bírálatokon. Ezért számít igazán rangos elismerésnek a C. O.M-tól kapott oklevél és medál.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron