Sportnap 2012
Írta: Szabó Katalin FSK elnök   
AddThis Social Bookmark Button

2012.szeptember 8-án nyárias időben tarthattuk meg Fertőszéplak második sportnapját. A szakosztályvezetők és segítőik már a reggeli órákban előkészítették a terepet, hogy a programok kezdetére minden készen álljon.

A napot zenés reggeli tornával indítottuk az óvoda előtti parkolóban. Stefi fél óra alatt kellemesen lefárasztotta az összegyűlt 20-25 embert.  Tornáztak pici gyerkőcök, nagyobb gyerekek, anyukák, apukák, nagymamák, sőt, Baán Jenő bácsi személyében még egy nagypapa is részt vett a tornán.

 

Ezt követően a jógacsoport tibeti hangtálakkal történő relaxációján vehettek részt az érdeklődök. Ezzel párhuzamosan kezdetét vette a kerékpáros ügyességi verseny, ahol a résztvevők felnőtt és junior kategóriában mérették meg ügyességüket.

A junior kategória helyezettjei:

  1. Jakab Dávid
  2. Simon Patrik
  3. Szalai Merse

A felnőtt kategória helyezettjei:

  1. Fekete Imre
  2. Kóbor Attila
  3. Horváth István (Stefi)

Lehetőség volt az úgynevezett „görgős” kerékpárt is kipróbálni, ahol a gyorsaságot mérték. Ebben a versenyszámban a következő végeredmény született:

  1. Szalai Mátyás
  2. Jakab Dávid
  3. Jakab Norbert

A dombfutás volt a következő program, amit kis csúszással, csak a kerékpáros versenyek eredményhirdetését követően kezdtünk, mert szinte minden kerékpáros jelezte, hogy részt kíván venni a dombfutáson is. A dombfutás rajtja a ligetben, a lenti szobornál volt, ahonnan egyesével futottak fel a versenyzők a templomhoz, miközben a szervezők mérték az idejüket.  A nagyszámú kisgyerek versenyzőre tekintettel gyermek és 14 éven felüli kategóriában hirdettünk győztest. A dombot 31 versenyző „futotta meg”.

A gyermek kategória győztesei:

  1. Endrei Dániel
  2. Ignácz Milán
  3. Jakab Dávid

A 14 éven felüli versenyzők legjobbjai:

  1. Szalai Mátyás
  2. Jakab Norbert
  3. Szalai Marcell

Délelőtt 10 órától egészen az esti focimeccsig várta György Károly és családja a lovaglást szerető gyerekeket, felnőtteket. Akadtak is szép számmal érdeklődők, körülbelül 50-60 széplaki és környékbeli pattant lóhátra náluk a nap folyamán.

Délután női focicsapatunk bajnoki fordulóját tekinthettük meg a sportpályán. A szombati fordulót egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a lányok. A mérkőzéseket követően Kővári András a versenybizottság elnöke ünnepélyesen átadta a lányoknak a tavalyi bajnokságban elért 2. helyezésért járó ezüstérmeket és a kupát.

Eközben az iskolában Nándori Éva gyógytornász irányításával mozgatták át izmaikat az ott megjelentek.

A női ezüstérmes csapat díjátadóját követően megkezdődött az Észak-Dél öregfiúk mérkőzés. A mérkőzés szünetében pom-pom lányok szórakoztatták a közönséget. Összesen 15 gól született, pedig a vesztes csapatot néhány percre 3 „tartalék kapus” is erősítette, ugyanis 3 néző beállt a kapus mögé a kapuba a gólvonalra. Az eredményre mindenki másképp emlékezett, de szerencsére volt játékvezetőnk Ősze Zsolt személyében, aki a mérkőzés után ismertette az eredményt: Dél csapata nyert 10-5 arányban. Endrei Róbert az északi csapat tagja is kívánt szólni a megjelentekhez a mérkőzést követően, örömét fejezte ki, hogy végre Széplak nyert.

A szépszámú megjelent előtt a nap zárásaként megtörtént a tombolasorsolás, ahol sok szép nyereményt nyertek a tombolajegyek tulajdonosai. A tombola bevételéből finanszíroztuk a sportnap kiadásait. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónknak, akik tombolatárggyal, a napközbeni élelmezést biztosító étellel, itallal, illetve munkájukkal segítették a sportnap sikeres lebonyolítását.

Reméljük, hogy egyre többen ismerik fel a sport, a mozgás fontosságát településünkön is. Nagy öröm volt látni a sok lelkes gyereket és felnőttet. Célunk, hogy ne csak ezen az egy napon mozogjon a falu, hanem minél több embert várunk egyesületünk szakosztályaiba rendszeres sportolásra.

A sportnapon készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron