Kézműves táborban ismerkedhettek gyerekek a hagyományos népi kultúrával
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark Button

Tavaly került először megrendezésre a Művelődési Ház szervezésében a népi kézműves tábor Fertőszéplakon. Az akkori verbuválási nehézségeknek idén nyomát sem láttuk. Örömmel tapasztaltuk a nagy érdeklődést. Hiszem, ez annak is köszönhető, hogy híre ment az előző évi tábor magas színvonalának. Ez idén sem volt másként. A szülők és a gyerekek lelkesedését a táborvezetők egy fantasztikusan komplex öt napon át tartó programmal „hálálták meg”.

Az idén a három fő tevékenység (fazekasság, varrás, nemezelés) mellett számos - a régi idők mindennapjaihoz tartozó - tevékenységgel ismerkedhettek meg a gyerekek. Így volt módjuk a hagyományos kenyérgyúrás technikájával ismerkedni, részt vehettek népi étel készítésben, tanultak népdalt, néptáncot, megismerkedhettek a szövés különböző módozataival és elsajátíthattak sok-sok népi játékot.

 

A régmúlt időkre való ráhangolódást segítette, hogy kedd délután lehetőségük volt a gyerekeknek ingyen egy színes tárlatvezetésen is részt venni a fertőszéplaki tájházakban. Köszönet a lehetőségért Wellner Andreának, a Győr-Moson-Sopron Megyei Általános Művelődési Központ igazgatónőjének.

Nagyon köszönöm mindhárom táborvezetőnek, Horváthné Kiss Ritának, Egresits Anitának és Renner Krisztinának az igényes, magas színvonalú, lelkiismeretes munkát. Köszönöm továbbá az önkéntes segítőknek, akik kitartóan segítették a táborvezetők és a gyerekek munkáját. Nem utolsó sorban köszönöm a szülőknek, akik gyermekeinek biztosították a lehetőséget, hogy eljöjjenek. Vigyék hírünket, hogy jövőre még több gyermek vehessen részt ebben az igényességre nevelő, értékőrző és közösségkovácsoló nyári táborban.

Ide kattintva, fényképek segítségével betekintést kaphatunk a tábor életébe és az ott elkészült munkákba.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron