Értékteremtés közösségi összefogással
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button

Sikerrel zárult az idei „Adj egy napot Fertőszéplakért” munkánk. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szép számmal gyűltünk össze a most már „hagyományosan” esős idő ellenére.

A fel-fel bátorodó esőben lendületesen és szervezetten haladt a munka. Három csapatot alkottunk. Az első, Czifra Béla vezetésével a szabadtéri színpad megalkotására rendezkedett be. Meglátszott, hogy összeszokott, szakmájukat mesteri fokon űző szakemberek végezték a munkát. Szemlátomást alakult a színpad! Olyan alkotást sikerült létrehozniuk, amely sok-sok éven keresztül lehet majd központja a falu szabadtéri rendezvényeinek.

 

A második csapat Boha Imre vezérletével az öreg kút kitisztítását tűzte ki célul. Itt is kiviláglott Imre sok éves tapasztalata. Nyugodt megfontoltság és az egymásra odafigyelés jellemezte a munkát. Közel 3 méternyi, évek alatt összegyűlt hulladékot, törmeléket sikerült a felszínre hozni. Munka közben megcsodálhattuk az egykori építők elszántságát, akaratát és precízségét, ami segítette őket abban, hogy létrehozzák ezt a 19 méter mély, az aljáig terméskövekkel „kifalazott” kutat. A munka végén jómagam is leereszkedtem a kút aljára. A fényképalbumban megtekinthetők a kút aljában lévő két üregről készült fotók. Talán egy-egy alagút bejáratai…

A harmadik csapat az alsó szint két helyiségét rakta rendbe. Igazi embert próbáló feladat volt az ott felhalmozott anyagokat kihordani és rendbe rakni a területet! Külön szeretném megköszönni Élő Kálmánnak, hogy a saját traktorjával vállalt a szállítást!

A napot jó hangulatban, halászlé és vadpörkölt elfogyasztása mellett, jó beszélgetéssel zártuk. Szerencsére, a nap is kisütött, így a szabadtéren tudtunk teríteni. Köszönöm, Fejes Miklósnak, aki a halászlét és Bognár Zoltánnak, a Hegykői sólyom Vadásztársaság vadászmesterének a „főzést”, amelynek eredményei igazi „műalkotások” voltak! Köszönöm Németh Gyula pékmesternek is, hogy igazi friss „Széplaki kenyérrel” tunkolhattuk pörköltet!

Fertőszéplak minden lakója nevében szeretném megköszönni MINDENKINEK, aki munkájával, átadott eszközeivel egyéb támogatásával hozzájárult a nap sikeréhez! Elmondhatjuk, hogy hasznosan töltöttük az időt! Volt látszatja munkánknak!

Reméljük jövőre is találkozhatunk azzal a céllal, hogy közösen teremthessünk értéket a mi Fertőszéplakunkon!

A közösségi munkán készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron