Tökfesztivál gazdag programmal
Írta: Kiskéri László   
AddThis Social Bookmark ButtonImmáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Fertőszéplaki Tájházakban a hagyományőrző tökfesztivál.

A fesztivál, melyet Kóczán Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke és Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere nyitott meg, szép időben indult. Gazdag kulturális kínálat színesítette az egész napot. A közönség nagy örömmel szemlélhette a helyi és a környező településekről érkezett gyerek és felnőtt csoportok előadásait.

Az ősz és azon belül a tök témája köré csoportosuló előadások sok örömet csempésztek a hallgatóság szívébe.

Az előadásokat Kishegyi Gyula színes átvezetői varázsolták egységgé.

Az előadások alatt lehetőség nyílt a gyerekek számára, hogy népi ügyességi játékokban méressék meg tudásukat, valamint őszi terményekből, tökből, gesztenyéből és miegymásból készíthessenek maguknak bábokat, díszeket, játékokat. A felnőttek ezalatt megkóstolhatták az egyes településeket képviselő főzőcsoportok gasztronómiai remekeit, valamint nézelődhettek, vásárolgathattak a kirakodó árusok portékájából.

Az időjárás közben elromlott, de a résztvevők hangulatát ez jelentősen nem befolyásolta. A kulturális programok után Kishegyi Gyula vezetésével meleg hangulatú közös énekelgetés zárta a napot. Jó hangulatú, tartalmas, szép őszi nappal gazdagodhattunk.

 

A rendezvény képei ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2020

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron