A Misericordias nyári tábora Olaszfán
Írta: Horváth Imre László   
AddThis Social Bookmark Button


2011. július 18-án indult útnak a Misericordias Énekkar és Zenekar egy része (akik szabadságot tudtak kivenni), és a csapattagok gyermekei Olaszfára.

A település Vasvártól délkeletre található a Hegyhát dombvidéke egyik lejtőjén.

A településtől keletre húzódó domb gerincén található a Szent Miklósról nevezett plébánia templom, és mellette a plébánia, mely táborunk főhadiszállása is volt. A tábor célja a sok pihenés mellett új dalok tanulása és a csapat összekovácsolása volt, melyet a katolikus lelkület foglalt kellő keretbe.

Első nap a berendezkedésé és az ismerkedésé volt. A csapattagok nagy része sátrakban aludt. A tábor időtartama alatt minden este imaórát tartottunk, így hétfőn is, melybe természetesen mindenki bekapcsolódhatott. Amint híre ment a faluban, napról napra többen lettünk az imaórán. Megtapasztalhattuk a helyi vendégszeretetet, a második naptól mindig érkezett valami ajándék a faluból, hol alma, hol barack, a táborzáró napon pedig rengeteg sütemény.

Táborozásunk második napján, tudva, hogy a héten több jó időre nem számíthatunk a Kehidakustányi gyógy- és élményfürdőbe látogattunk. A sok medence közül mindenki megtalálta a kedvére valót. Este a templomban újabb meglepetés várt bennünk, a helyiek az oltár előtt rengeteg gyertyát helyeztek el, és azután minden nap mire odaértünk a gyertyákból más-más képet alakítottak ki, ezzel még meghittebbé tették az imaórát. Szerdára megérkezett a megjósolt eső, és Fertőszéplakról a Révész házaspár. A délelőttöt játékkal, a délutánt pedig rövid túrázással töltöttük. Természetesen ezen a napon sem maradhatott el az imaóra. Csütörtökön csatlakozott hozzánk Tóth Miklós atya. Együtt mentünk el Csákánydoroszlóra az Őrség kapujába, ahol Dr. Stift Zoltán atya más néven Angelico atya fogadott bennünk. Kézügyességével pillanatok alatt kápráztatott el mindenkit. A gyerekek szájtátva hallgatták és nézték előadását. A későbbi beszélgetés során itt is megtapasztalhattuk azt a helyzetet, amely a Szombathelyi egyházmegyében már-már gyakori. Egy atyához hét vagy esetenként még ennél is több település tartozik. Így érdemi munkára alig marad idő. Van olyan település ahol heti egy, kéthetente egy, vagy havonta egy szentmise van.

A hívek pedig nehezen mozdulnak ki más településre. Zoltán atya ezt úgy próbálja megoldani, hogy busszal szeretné átszállítani a híveket az egyik településről a másikra. Ő maga is megszerezte a buszvezetői jogosítványt, és most autóbuszt szeretne vásárolni. ( Ezúton is szeretnénk kérni, ha valaki eladó autóbuszról hallana, jelezze nekünk) Ezen az estén tartottuk táborzáró szentmisénket. A szentmisét Tóth Miklós atya mutatta be. Számára is meglepetés volt, hogy amikor mise előtt belépett a templomba, a helyi hívek közül néhányan jelezték gyónási szándékukat. A hír hallatán, „az atya gyóntat”, annyi jelentkező volt,  hogy a gyóntatás a szentmise után is egy jó darabig még eltartott. (Nem azért mert az Olaszfaiak annyi bűnnel rendelkeznek, hanem mert annyira kevés a gyónási lehetőség. Ilyenkor jut eszünkbe, hogy amikor néhányan itthon apró problémákból csinálnak óriási gondokat, vannak bizony olyan települések, tőlünk nem is messze, ahol ünnep, ha egy szentmise van! Itt jegyezném meg, hogy az Olaszfai templom is felújítás alatt van. Szívesen látnak minden segítséget.)
Az estét tábortűzzel és szalonnasütéssel zártuk, ahova meghívtuk az Olaszfai híveket is. Kellemes beszélgetések közepette jutottunk arra a megállapításra, hogy a tábor mindenki számára hasznos volt, mindenki tudott pihenni és töltődni egyaránt. Az Olaszfai hívek elmondták, szívesen látnának bennünk jövőre is.
Természetesen mi is úgy éreztük, hogy szívesen visszajönnénk, ezért közösen a folytatás mellett döntöttünk. (további képek és vélemények: facebook Szent Miklós Templom Olaszfa)
Szeretnénk hálánkat kifejezni Kovács György atyának, aki a helyet biztosította számunkra, Fekete Róbertnek, aki a hely hívekkel együtt széppé és emlékezetessé tette az ott töltött napokat, természetesen Tóth Miklós atyának is aki meglátogatott bennünk, és az esti szentmisét bemutatta.
Mindnyájukra kérjük az Úr áldását, kérjük, hogy munkájukhoz adjon hitet, és egészséget.

Néhány kép a táborból.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron