Széchenyi iskolák találkozóján voltunk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató és Nagy Árpád tanár úr   
AddThis Social Bookmark Button



Május 13-án, Mosonszentmiklóson rendezték meg a Széchenyi iskolák találkozóját. Iskolánkat tíz tanuló képviselte Nagy Árpád tanár úr és az igazgatónő kíséretében.  A művészeti iskolások hangszerbemutatójával indult a rendezvény. A vendégül látó iskola igazgatónőjének köszöntő szavai után vegyes csapatok formájában különböző érdekes feladatokat oldottak meg a tanulók a község különböző helyszínein. Élményekkel teli, tartalmas napot éltek meg a széchenyis diákok, akik rajtunk kívül Csornáról, Sopronból, Kapuvárról, Nagycenkről, Gönyűről érkeztek a találkozóra.


Az első állomáson Széchényi életével, munkásságával kapcsolatban feladatokat oldottak meg a gyerekek. Sor került a lovaglásra is. Az erősebb diákok a kocsi húzást is kipróbálhatták. A másik helyszínen népi, fából készült játékokkal szórakozhattak a vendégek. A legfelelősségteljesebb munkája azoknak a tanulóknak volt, akik a főzést vállalták. Minden csapatból három önkéntes „szakács” készítette el csapata számára az ízletes babgulyást. Kora délutánra készült el a finom ebéd, amit a megérdemelt munka jutalmául jóízűen kanalaztak a versenyző gyerekek. Talán a nap fénypontja volt a délután utolsó versenyszáma, az interaktív táblák segítségével történő feladatmegoldás.

Barátságok, ismeretségek szövődtek ezen a napon annak reményében, hogy a következő találkozó Fertőszéplakon kerül megrendezésre.

Jó volt együtt lenni azokkal a tanulókkal, nevelőkkel, akik hasonló értékek szerint élnek, mint mi.  Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a találkozón:

Mende Boglárka, Huszár Dóra, Grüll Anna, Sövegjártó Boglárka, Varga Ádám, Németh Szilveszter, Kovács József, Németh Ákos, Fekete Bence, Tóth Alex.

A találkozó képei ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron