Mozdulj a klímáért! - Vigyázz, kész, rajt!
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button


A Reflex Környezetvédelmi Egyesület szervezésében 2011. április 11-én indult az a kampányhét, ahova öko-iskola lévén iskolánk is benevezett.

Minden tanuló kapott egy bélyeggyűjtő nyomtatványt, ahova a diákok a környezetkímélő - kerékpáron, gyalog, görkorcsolyával, rollerrel, autóbusszal történő - utazásokért önbevallásos módon „zöld mérföldet” ragasztottak.


Minden nap egy-egy játékos feladat keretei között ismerkedtek tanulóink a globális környezeti problémákkal és a lehetséges megoldásokkal. ((Környezetvédő vagy-e? Mekkora az ökológiai lábnyomod? Mennyit utazott a reggelid? Kritikus pontok az iskola körül.)

A hét elteltével megkaptuk a tanulók által kitöltött füzetecskéket, amelyben összegyűjtötték a „zöld mérföldek” számát és kitöltötték a környezeti neveléssel kapcsolatos önértékelési feladatot. Elkészítették lábnyomaikat is, amit olyan dolgokkal díszítettek, amit használnak, fogyasztanak a mindennapjaikban, és ami befolyásolja az ökológiai nyom méretét.

Az akcióhetet vidám fotózással zártuk.



Örülünk, hogy tanulóink komolyan vették és eleget tettek e program elvárásainak, kihasználva a környezeti nevelés szervezett,  játékos formában adta lehetőségét.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron