Farsangoltunk…
Írta: Iliásné Pozsgai Anna igazgató   
AddThis Social Bookmark Button


Február 25-én, pénteken tartottuk hagyományos iskolai farsangunkat. A karnevált az 1. osztályos tanulók vidám köszöntővel, dallal nyitották meg. A bál hercege és hercegnője - Hanzséros Vanda és Zsugonits Bence - kellemes délutánt és jó szórakozást kívánva adta át a helyet a művészeti iskola táncosainak. Pon-ponos táncukkal még inkább fokozták a farsangi jókedvet.  Őket követően a fergeteges hangulatról Tömördi Tamás és társa gondoskodott.

16 órakor vette kezdetét a jelmezes felvonulás.

 

Az alsós osztályokból szinte valamennyi kisdiák beöltözött. Találkozhattunk tündérekkel, focistákkal, rendőrrel, indiánlánnyal, cowboy-jal, vadásszal, kalózzal, varázslóval, de még lovag, tigris, kutyus, pillangó és Hyen is ellátogatott hozzánk. A legötletesebb jelmeznek a „nyári zápor” (Sövegjártó Kitti), a „csillagfejű csavarhúzó” (Szalai Merse) és az úttörőnek beöltözött kislány (Lukács Vanessza) bizonyult a zsűri döntése alapján. A legmunkaigényesebb jelmezekbe öltözött gyerekek: a szőlő (Hanzséros Vanda), a nyugdíjas boszorkány (Török Annamária) és a klón (Egyed Ákos) volt.

Többen csapatban mérettették meg magukat a zsűri és a közönség előtt.

A zsűri tetszését leginkább a 4. osztályos lányokból álló „Görkorizó Túró Rudik” és a 7. osztályosok „Fecsegő tipegők” csapata nyerte el. Mindkét versenyző csapat jutalmul tortát, illetve sütit kapott.

A „négy évszak” alkotta 5. osztályos lányok, valamint a 3. osztályos tanulókból álló beat zenekar is élethűen adta vissza az általuk képviselt mondanivalót.  Ők is tortát kaptak, amit az osztálytársakkal közösen fogyasztottak el.

A zsűri külön kiemelte az 1. és 2. osztályos tanulók aktivitását a jelmezfelvonuláson.   Boldogan vették át ők is a megérdemelt jutalmat, a tortát. Aztán folytatódott a zene, a tánc. A büfében szendvicsek, finomabbnál finomabb sütik, üdítők várták a tánc közben megéhező és szomjas vendégeket.  18 órakor kezdődött a tombola. A sorsoláson nagyon sok ajándék lelt gazdára. Több értékes tárgyat is kisorsoltak. A fődíj a tortán kívül ajándékutalvány volt.

19 órakor az alsó tagozatos tanulóktól elbúcsúztunk. Kezdetét vette a disco, amely 21 óráig tartott a felsős tanulók számára.

Immár hagyományosan meghívtuk az iskolánkból a tavalyi éven kimaradt diákokat. Örültünk annak, hogy a meghívottak megtiszteltek jelenlétükkel. Ők is vidáman táncoltak, beszélgettek, jó érzés volt újra együtt lenni velük.

Úgy gondolom, mindenki élményekkel telve, egy tartalmas, vidám délutánt megélve tért haza a farsangi bálból.

Hálásan köszönjük a szülők segítségét, tombola felajánlásaikat, az anyagi hozzájárulást, s hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

Szeretném megköszönni Nagy Árpád tanár úrnak, a DÖK vezetőjének áldozatos munkáját. Köszönöm minden osztályfőnöknek, szaktanárnak, hogy segítették, irányították tanulóinkat és így hozzájárultak rendezvényünk színvonalasabbá tételéhez.



A képre kattintva megtekinthetők a farsangon készült fényképek.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron