Tájékoztató az időseket segítő HelpBox jelzőrendszerről
Írta: Kóbor Attila polgármester   
AddThis Social Bookmark Button


Tisztelt Falumbéliek!

Korábbi ígéretünkhöz híven tájékoztatjuk Önöket a HelpBox® jelzőrendszer működésével kapcsolatban:

 



 

A HelpBox® rendszer rövid ismertetése

 

A HelpBox® egy segélyhívó rendszer, melyet elsősorban egyedülálló, beteg vagy egyéb okból rászoruló idős emberek számára fejlesztettünk ki.

A HelpBox® rendszer egy 24-órás, non-stop diszpécserszolgálattal kiegészített jelzőrendszeres ügyeleti rendszer.

A rendszer lehetővé teszi a segítségkérést, egyetlen gombnyomással. A vízhatlan jelzőgomb kényelmesen viselhető folyamatosan csuklón, vagy nyakba akasztva. A rászorult jelzését követően a HelpBox-on keresztül kétoldalú beszédkapcsolat jön létre, amely lehetővé teszi, hogy a diszpécser szolgálat azonnal segítséget nyújtson a nap 24 órájában. A jelzés beérkezésekor a diszpécser számára megjelenik a használó neve, címe, egészségi állapotára és korábbi gyógykezelésére vonatkozó adatok, valamint az előre beprogramozott-problémától függő- értesítési sorrend, amelyek segítik a kialakult helyzet kezelését.

Az intézkedések lehetnek sürgősségi, mentő, vagy orvosi ügyeleti kiszállás, házi gondozó, háziorvos, tűzoltóság, rendőrség vagy családtag értesítése.

 

Tárgyi és személyi feltételek

 

Segélyhívó berendezés

A HB Rendszerház Kft. biztosítja a rászorultak részére a HelpBox® készüléket, ami egy asztali, készülékből , illetve egy nyakba akasztható, vagy csuklón hordható távirányítóból áll. A távirányító vízhatlan, ütésálló, így a rászorultak minden helyzetben magukon tarthatják.

 

 

Diszpécserközpont

A központban 24 órában teljesítenek szolgálatot szakképzett diszpécserek. A jelzés beérkezésekor a rendszere azonosítója a riasztás kezdeményezőjét név és lakóhely szerint, valamint a monitoron megjelenik a rászorult korábbi egészségügyi problémáinak, gyógykezeléseinek és gyógyszerezésének dokumentációja. A készülék hangkapcsolatot hoz létre. A diszpécserközpont és a segélyt kérő személy között, amint a rendszerbe épített digitális hangrögzítő a hívás befejezéséig rögzít, majd tárolja a hanganyagot. A HelpBox® készülékbe épített nagy érzékenységű mikrofon segítségével a lakás távolabbi pontjaiból és megbízhatóan tud kommunikálni a rászorult a diszpécserközponttal. Az egészségügyi adatok, és beszélgetés függvényében a diszpécser nagyobb biztonsággal dönthet a megfelelő intézkedésről.

 

Az intézkedések a következők lehetnek:

 

Előre megadott személyek (pl., családtagok, vagy szomszédok) értesítése, üzenetek továbbítása

Orvosi ügyelet értesítése

Mentőszolgálat küldése

Rendőrség értesítése

Tűzoltóság értesítése

Járőrszolgálat vonulása

Előre megadott személyek (pl., családtagok, vagy szomszédok) értesítése, üzenetek továbbítása

 

A Szolgáltatás díja „csak értesítés” esetén 2200Ft/hó, „értesítés és kivonulás” esetén 2500 Ft/hó

Önkormányzatunk rendkívül fontosnak tartja az idősek segítségét, felelősséget érez mindenki, különösen az egyedül élők iránt. A jelentkezők számától függően lehetőséget szeretnénk teremteni a havidíj önkormányzatunk általi támogatására.

 

További információ a Polgármesteri Hivatalban kérhető vagy közvetlenül a rendszer helyi üzemeltetőjétől Töreki Zsolttól a 0630 573 5074 telefonszámom.

 

 

Jó Egészséget kívánva, üdvözlettel:

 

Kóbor Attila

Fertőszéplak Polgármestere

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron