Iskolanap 2021
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Április utolsó napján iskolanapi projekt keretében községünk szülöttére, iskolánk névadójára, Széchényi Ferencre emlékeztünk. A közös iskolai ünneplés sajnos a járványügyi helyzet miatt az idei évben is elmaradt. Iskolánk aulájában és a szomszédos kastélyban található emléktábla előtt virágokkal, égő mécsesekkel fejeztük ki tiszteletünket a „legnagyobb magyar” édesapja előtt. Az idei iskolanap is érdekes programokat kínált tanulóink számára.

Felsős diákjaink online osztályfőnöki órák keretében a sutori.com weblapon dolgoztak (https://www.sutori.com/.../iskolank-nevadoja-gr-szechenyi...). Kovács Emőke történelemtanár állított össze egy tananyagot, amely iskolánk névadójához és a "legnagyobb magyarhoz" kapcsolódott. A gyerekek a tananyag segítségével olvastak történelem szakcikket, néztek Youtube-on videót, raktak ki puzzle-t, kvízeket és keresztrejtvényt oldottak meg, illetve kutattak az interneten. Emellett kreativitásukat is kiélhették, hiszen alkotásokat is készíthettek, ezek közül közzé is teszünk néhányat. Kászoni Edit tanárnő segítségével a Széchenyi családhoz kapcsolódóan online tárlatvezetésen vettek részt tanulóink.

https://www.thinglink.com/scene/1443331125882650625...

 

A szép napsütéses pénteken a tanító nénik is változatos programmal várták az alsó tagozatos gyerekeket. Fontosnak tartották, hogy iskolánk névadójáról a legkisebbek is szerezzenek élményeket, ismereteket. A délelőttöt átívelő program egy mesével indult, melyet a tanító nénik tolmácsolásában hallgattak meg a gyerekek Széchényi Ferencről, az interaktív táblákon vetített képek kíséretében. Ezt követően egy virtuális barangoláson vettek részt, ahol a fertőszéplaki nevezetes helyeket járták be, Kászoni Edit tanárnő által készített játékos program segítségével.

https://www.thinglink.com/scene/1443681473512079361...

 

A meséket rajzolás, színezés és kirakós játék követte a Széchényi családhoz kapcsolódóan. Majd felkerekedtek a gyerekek, s tanító nénijük vezetésével felkeresték a valóságban is Fertőszéplak híres épületeit, szobrait. A gyerekek élvezték ezt a kötetlen programot, játékos napot, melyet örömükre nagy részben a szabadban tölthettek el. Az idei évben is ismeretekkel, élményekkel teli, vidám iskolanapban volt részünk osztály és online keretek között egyaránt.

Az iskolanapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron