Újítsuk meg közösen Fertőszéplak településfejlesztési koncepcióját és településrendezési tervét
Írta: Kóbor Attila polgármester   
AddThis Social Bookmark Button

Tisztelt Lakosság!

Tisztelt Gazdálkodó szervezetek, Intézmények!

A község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy felülvizsgáltatja a község településfejlesztési koncepcióját és településrendezési terveit. Fertőszéplak község hatályos településrendezési tervei 10 évnél régebben készültek. Időközben megváltozott a jogszabályi környezet, továbbá lakossági és önkormányzati módosítási igények is merültek fel, melyek indokolják a dokumentumok felülvizsgálatát.

A településrendezés eszközeinek elkészítése során az első lépés a településfejlesztési koncepció elkészítése. Az 1997. évi LXXVIII. törvényben foglaltak szerint a településrendezési tervdokumentumok sorában a településfejlesztési koncepció a településszerkezeti és szabályozási tervet megalapozó és az önkormányzat településfejlesztési döntéseit rendszerbe foglaló, önkormányzati határozattal jóváhagyandó dokumentum, amely következő 10-15 évre kijelöli a település fejlődésének irányát. A településfejlesztési koncepció felvázolja a település jövőképét, a fejlesztések céljait, az ezekhez kapcsolódó legfontosabb feladatokat, valamint a közvetlen térségi és hazai környezethez szükséges alkalmazkodás lehetőségeit. A fejlesztési koncepció a településfejlesztési tervezés alapvető dokumentuma.

A településfejlesztési koncepció készítésébe az önkormányzati testületen kívül részt vesznek a helyi társadalom szereplői, a helyi gazdasági szervezetek, települési intézmények képviselői is.

Kérjük, segítsék ezt a munkát a kérdőívben feltett kérdések végiggondolásával, megválaszolásával, illetve jelezzék a településrendezési tervvel kapcsolatos, a saját tulajdonukat érintő problémákat, igényeket, elvárásokat, ha ezt már korábban megtették, akkor azt ismételjék meg. A hatályos településfejlesztési és településrendezési eszközöket megismerhetik Fertőszéplak honlapján is az alábbi helyen:

http://www.fertoszeplak.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=31&Itemid=31 .

Kérjük, hogy a kérdőíveket legkésőbb 2017. december 30-ig kitölteni és az önkormányzatnak visszajuttatni szíveskedjenek. A kitöltött kérdőíveket az önkormányzati hivatalban, az óvodában, az iskolában és a postán elhelyezett gyűjtődobozokba is bedobhatják, vagy a honlapról letölthető kérdőívet a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre is megküldhetik.

Egyúttal tájékoztatom Önöket, hogy a településfejlesztési eszközök módosításával kapcsolatban 2017. december 5-én (kedd) 17.00 órai kezdettel a Művelődési Házban lakossági fórumra kerül sor, melyre ezúttal minden érdeklődőt tisztelettel meghívok.


Kapcsolódó dokumentumok:

Hirdetmény lakossági fórumról

Lakossági tájékoztató

Lakossági kérdőív – kitölthető

Gazdálkodók, Intézmények tájékoztatója

Gazdálkodó szervezetek, Intézményi kérdőív – kitölthető

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron