Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Nyitó oldal

Civil- és sportélet

 

 

A nyár leghosszabb zenei fesztiváljának ad otthont május 31 és szeptember 15 között Eszterháza. Az Eszterházi Vigasságok koncertjeire már kaphatók a jegyek a www.jegymester.hu portálon, illetve a májustól a helyszínen! Bővebb információ a fesztiválról a www.eszterhaza.hu oldalon.

 

Válogassuk! Program környezeti értékeinkért

 

Sopron és térsége hulladékgazdálkodási rendszer KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002

 

Iskolanap a fertőszéplaki iskolában
Írta: Rozsits-Princzes Anita DÖK-vezető   
AddThis Social Bookmark Button


Idén 2017. április 28-án tartottuk - iskolánk névadója, Széchényi Ferenc születésnapja alkalmából - az évente megrendezésre kerülő iskolanapunkat. Reggel megemlékezéssel kezdtük az ünneplést, majd az osztályok képviselői egy-egy szál virágot, míg az igazgatónő egy koszorút helyezett el az aulában lévő emléktáblához.

 

Ezt követően az alsósok vegyes csapatokban a Széchényi családhoz és Fertőszéplakhoz kötődő játékos feladatokat oldottak meg, többek között kódot fejtettek, Lánchidat építettek és rajzoltak, a falubeli szobrok történetével ismerkedtek meg. A felsősöknél osztályok közötti állomásversenyt rendeztünk ugyanebben a témában. Volt párosítós feladat, puzzle kirakása, igaz-hamis állítások eldöntése, játékos sportfeladat és a Szent Korona másán kellett elhelyezni a helyes sorrendben a képeket. A vetélkedő után egy történelmi filmet tekintettek meg a tanulók. Az iskolanap zárásaként az egész iskola egy koncertet hallgatott meg, ahol vidám gyermekdalokkal szórakoztatta diákjainkat Horváthné Hollenczer Anita énekesnő.

A rossz idő ellenére egy vidám, élményekkel teli napot töltöttünk együtt, és méltón emlékeztünk meg iskolánk névadójáról, Széchényi Ferencről!

Az iskolanapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Facebook

Programnaptár 2017

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron