Megyei Széchenyi Iskolák találkozója 2017
Írta: Rozsits-Princzes Anita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Idén is részt vettünk a Megyei Széchenyi Iskolák találkozóján 2017. április 7-én, pénteken, amelyet ebben az évben Gönyűn rendeztek meg. Iskolánkon kívül a kapuvári, a csornai, a mosonszentmiklósi, a nagycenki iskola és a soproni Széchenyi Gimnázium diákjai, valamint iskolánként két pedagógus tette tiszteletét a rendezvényen.

 

Előzetes feladatként kaptuk, hogy készítsünk egy jelképet, amely szimbolizálja a Széchenyiek munkásságát és a találkozók szellemiségét. Ezt Wilfing Flóra 8. osztályos tanuló készítette el, aki a csapat tagja is volt. Mellette még Bán Alexandra, Fekete Tamara, Simon Nikolett, Tomasits Kíra, Siliga Martin és Szalai Mór 8. osztályos tanulók vettek részt az eseményen, amit hosszas felkészülés előzött meg. A napot ünnepélyes megnyitóval indították, melyet egy szép megemlékezés és koszorúzás követett. Majd megvendégeltek minket egy kis tízóraival. Ezután kezdődött a vetélkedő, ahol érdekes feladatokkal kellet a csapatoknak megbirkózniuk: puzzle kirakása és felismerése, ünnepi menü és a megfelelően terített asztal elkészítése, tudósítás írás, bűvös négyzet megfejtése és zenével kapcsolatos feladatok is szerepeltek. Az ebéd alatt feltöltődtek a gyerekek és utána elkészült a közös fénykép is. Délután vegyes csapatokban járták a települést, ahol játékos feladatok várták őket. Voltunk többek között a Széchenyi jégtörő fedélzetén, a Hajómúzeumban, a Polgármesteri Hivatalban megtekintettük a Szent Korona méretarányos mását, és a gyerekek kipróbálhatták a célba lövést is. A találkozó zárásaként kihirdették a délelőtti vetélkedő eredményét is, ahol nagy örömünkre a harmadik helyen végeztek diákjaink. Mindenki egy kis ajándékkal térhetett haza ezután az izgalmas, élményekkel teli nap után.

Büszkék vagyunk diákjaink szereplésére és reméljük, jövőre a mosonszentmiklósi találkozón is hasonló szép élményekkel gazdagodunk!

A rendezvényen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron