Egészségnap 2017
Írta: Németh-Biacsics Anita testnevelő és Balázs Attila szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

2017. február 27-én iskolánkban egészségnapot tartottunk.

Az egészségnap védőnőnk előadásával kezdődött. Először az alsó tagozatos tanulóknak tartott játékos, beszélgetős előadást a higiéniáról, majd a felső tagozatnak a serdülőkori problémákról, amelyek a mindennapos tisztálkodáshoz, higiéniához kapcsolódnak. Nagyon jó hangulatban telt az előadás, a gyerekek szívesen hozzáfűztek személyes tapasztalatokat, gondolatokat az elhangzottakhoz.

 

A védőnő előadása után az alsó tagozatnak különböző sorversenyeket, váltóversenyeket szerveztünk, a felső tagozatos osztályok, csoportok között futball körmérkőzésekre került sor.

A sportfoglalkozások közötti időt az alsó és a felső tagozaton is az egészséges életmódhoz köthető kisfilmek vetítésével és a filmekhez kötődő feladatok megoldásával töltöttük ki.

 

Az alsó tagozaton, az 1-2. osztályosok az „Ízlelőbimbók és a fogak” témakörben a kisfilm megtekintése után fogmosó-mondókát tanultak és a helyes fogápolásról irányított beszélgetést tartottak, majd plakátot készítettek osztályszinten fogaink barátairól és ellenségeiről.

A 3-4. osztályosok az „Izmok és zsírok” témakörben nézhettek meg kisfilmet. Ők ezt követően előre elkészített sportágak-képeit színezték és válogatták szét plakátkészítés céljából, két szempont szerint: Melyek azon sportágak, amelyek felsőtestünket, melyek azok, amelyek alsótestünket edzik, fejlesztik.

Az elkészült plakátokat az iskola aulájában ki is állítottuk.

 

Az egészséges életmód részét képezi a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, pihenés. A kialvatlanság a tanulmányi eredmények romlásához, az immunrendszer gyengüléséhez, megbetegedésekhez vezethet. Ehhez kötődően az ötödik és hatodik osztályos tanulók az Egyszer volt az élet c. filmsorozatból az éjszakai pihenésről szóló epizódot nézték meg.

 

Az egészséges szervezet egyik legfontosabb szervrendszere keringési rendszer. Az érrendszer és a szív egészségére különösen oda kell figyelni, hiszen a daganatos megbetegedések mellett a szív és az erek betegségei fordulnak elő a leggyakrabban. A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára az Egyszer volt az élet c. sorozat vérkeringéshez, szívműködéshez kötődő részét vetítettük le.

A kisfilmek megtekintése után az osztályok tovább folytatták a mérkőzéseket, versenyeket.

Az egészségnapon készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron