Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Nyitó oldal

Civil- és sportélet

 

 

A nyár leghosszabb zenei fesztiváljának ad otthont május 31 és szeptember 15 között Eszterháza. Az Eszterházi Vigasságok koncertjeire már kaphatók a jegyek a www.jegymester.hu portálon, illetve a májustól a helyszínen! Bővebb információ a fesztiválról a www.eszterhaza.hu oldalon.

 

Válogassuk! Program környezeti értékeinkért

 

Sopron és térsége hulladékgazdálkodási rendszer KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002

 

Őszi egészségnap az iskolában
Írta: Németh-Biacsics Anita testnevelő tanár   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánkban 2016. október 26-án rendeztük meg immár hagyományosnak számító egészségnapunkat.

 

Az iskola területén nyolc állomáson keresztül egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív feladatmegoldásokon vehettek részt tanulóink. Az első állomáson méhészeti előadás várta a diákokat, majd ehhez kapcsolódóan teszteket töltöttek ki a felsős gyerekek. Az alsós osztályok játékos formában adtak számot az előadáson hallottakról. A délután során minden osztály feladatul kapta, hogy az előzetesen kiadott gyűjtőmunka alapján egészséges táplálkozással kapcsolatos plakátot készítsen.  Az elkészült munkadarabok a továbbiakban az osztályok falait és aulánkat díszítik. Egy másik helyszínen a gyermekek képek és szókártyák felhasználásával egészséges ételekből álló ötletes menüsort állítottak össze. A délután folyamán tanulóink rengeteg új ismeretet, információt gyűjthettek a zöldségek, gyümölcsök vitamintartalmáról és azok felhasználásáról is. Az ügyességi vetélkedőn zsákba futással, piacozós játékokkal fejleszthették képességeiket. Csapatépítő sportprogramként osztályonként a gyerekeknek betűket kellett kialakítani, amelyek egy-egy gyümölcs kezdőbetűjét alkották. A tornasor után leguggolva a térben önmagukból alakították ki a kezdőbetűket. Talán az egyik legnépszerűbb, leglátványosabb állomás volt a diákok körében a gyümölcsszobor, zöldségszobor építés. Rendkívül ötletes alkotások születtek, amelyeket az aulában kiállítottunk, így a rendezvény végén mindenki megcsodálhatta a közös alkotásokat.

Az egészségnap zárásaként mézkóstolással összekötött eredményhirdetést tartottunk. Első helyezett a legtöbb pontot szerzett 8. és 4. osztály lett. A győztes osztályok mellett minden gyermek vidám hangulatban töltötte a délutánt. Tanulóink sok új, egészséges életmóddal kapcsolatos, hasznos információt szereztek, amit a mindennapi életükben egészségük megóvása érdekében hasznosíthatnak.

Az egészségnapon készült fényképek ide kattintva tekinthető meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Facebook

Programnaptár 2017

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron