Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Nyitó oldal

Civil- és sportélet

 

 

 

A nyár leghosszabb zenei fesztiváljának ad otthont május 31 és szeptember 15 között Eszterháza. Az Eszterházi Vigasságok koncertjeire már kaphatók a jegyek a www.jegymester.hu portálon, illetve a májustól a helyszínen! Bővebb információ a fesztiválról a www.eszterhaza.hu oldalon.

 

Válogassuk! Program környezeti értékeinkért

 

Sopron és térsége hulladékgazdálkodási rendszer KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002

 

Bakonybéli jutalomkirándulás
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Önkormányzati támogatással jutalomkiránduláson vettek részt iskolánk azon tanulói, akik az elmúlt tanévben a szaktárgyi, sport és egyéb versenyeken kiemelkedően teljesítettek. Úticélunk a Pannon Csillagda, azaz a bakonybéli csillagászati élményközpont volt.

 

A tartalmas program egy kupolafelületre vetített, az égbolt érdekességeit bemutató filmmel indult, amely megdöbbentő minőségben kalauzolt minket a Világegyetem különböző pontjaira. Utána tanulóink kipróbálták a távcsőparkot, ahol saját szemükkel láthatták a Napot és megcsodálhatták a Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet természeti szépségeit. A csillagászati és űrkutatási kiállítás kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy élményt jelentett: óriás meteoritok, Galilei és Newton kísérletek, antik távcsövek, a navigáció története, űrhajózás, ember a Holdon, Mars expedíciók. Tanulóink rendkívül nagy érdeklődést tanúsítottak a látogatás során. Interaktív módon, sok-sok kérdésfeltevéssel kapcsolódtak be az érdekes témákba. Nagyon sok hasznos, tartalmas ismerettel gazdagodtunk ezen a napon. Élmény volt együtt lenni, együtt megtapasztalni a tudományos igényű, de szórakoztató, csillagászati ismereteket nyújtó kiállítást! Köszönjük a kirándulást!

A jutalomkiránduláson készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Facebook

Programnaptár 2017

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron