Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Nyitó oldal

Civil- és sportélet

 

 

 

A nyár leghosszabb zenei fesztiváljának ad otthont május 31 és szeptember 15 között Eszterháza. Az Eszterházi Vigasságok koncertjeire már kaphatók a jegyek a www.jegymester.hu portálon, illetve a májustól a helyszínen! Bővebb információ a fesztiválról a www.eszterhaza.hu oldalon.

 

Válogassuk! Program környezeti értékeinkért

 

Sopron és térsége hulladékgazdálkodási rendszer KEOP-1.1.1./2F/09-2011-0002

 

Kalandozás Fertőszéplakon projekthét keretében
Írta: Frechné Csertán Brigitta szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Szeptember 28. és október 2. között az Örökségünk Alpokalja Fertőtáj pályázat keretein belül immár negyedik alkalommal hetedik osztályosaink projekthéten vettek részt. A tematikus foglalkozások térségünk alaposabb megismerésére irányultak.

 

Hétfőtől csütörtökig tanórai keretek között történt a rendhagyó oktatás, majd a pénteki napon a projekt zárásaként az iskolai falain kívül megrendezett program részesei lehettek tanulóink. Öt diák -  akik a héten a legaktívabbnak bizonyult -  részt vehetett a zárónapon egy állomásversenyen, melynek helyszínei nálunk, Fertőszéplakon voltak megtalálhatóak. A térség tíz  iskolájából érkezett gyerekek vegyes csapatokat alkotva látogattak el többek között a Széchényi-kastélyhoz, a Lámpamúzeumba, a Lovasudvarba, az angol juh-, valamint a szürkemarha-tenyészetbe, a fürjudvarba és a tájházakhoz, melyek a rendezvény bázishelyszínéül is szolgáltak. A versenyben részt nem vevő hetedik osztályosok a Széchényi-kastélynál fogadták a csapatokat, s megismertették velük falunk nevezetességeit. A versenyzők a tájházakhoz visszatérve a kapott információk alapján kitöltöttek egy totót, s jutalmul értékes ajándékokkal gazdagodva térhettek haza. Élményekkel teli napot, hetet kínált a program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A projekthéten készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Facebook

Programnaptár 2017

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron