Tanévzáró ünnepély az iskolában
AddThis Social Bookmark Button

A Széchényi Ferenc Általános Iskola 2015. június 19-én tartotta tanévzáró ünnepélyét. A nyárra hangoló vers és dal után az igazgatónő értékelte a tanévet, kiemelve az eredményeket, az átélt élményeket a kirándulásokon és rendezvényeken. Ezt követően a tankerületi igazgatónő, Tvordy Beáta adta át a legkiválóbb tanulóknak a könyvjutalmakat tanulmányi és versenyeredményeikért, szorgalmukért.

 

A tanévzáró végén az iskola bejáratánál egy életfa avatására került sor a polgármester úr és a tankerületi igazgatónő jelenlétében, melyet Sajtos Zoltán népi iparművész, iskolánk egyik tanulójának édesapja álmodott meg és készített el. Az igazgatónő így méltatta az alkotást:

„Mit ábrázol, mit jelképez ez az alkotás? A felfelé ívelő pálmalevél a termékenységet szimbolizálja, azt a gyermekközösséget, akik élettel töltik meg az iskola falait. Ezt a folytonosságot a szalagmotívum mutatja. A rajta elhelyezkedő nád, a vadliba csapat, a mindent befogadó Hold és a fényét kiárasztó Nap a tőlünk független, folyamatosan megújuló és visszatérő természetet, a Fertő menti környezetet, templomunkat, a tájházat szimbolizálja. Azt a helyet, ahol élünk, amit óvunk és védünk!  Azt az élőhelyet, amelyet elődeink felépítettek és évtizedeken keresztül ápoltak, hagyományt teremtve mindezzel. A jelenben mi is ezekből a hagyományokból, ismeretanyagokból táplálkozunk, továbbadva a felnövekvő nemzedékek számára. Ez az ismeretanyag az évek során a gyermekek tudásában teljesedik ki, amit az életfa csúcsán elhelyezkedő gömb szimbolizál."

A tanévzárón készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron