Átadásra került a fertőszéplaki LÁTKÉP Szabadtéri Galéria 2014/2015-ös tárlata
Írta: Taschner Tamás intézményvezető   
AddThis Social Bookmark Button

Július 27-én délután került sor a LÁTKÉP Szabadtéri Galéria ez évi tárlatának átadására. Elsőként Taschner Tamás köszöntötte a megjelenteket. A kiállítás a Páneurópai Piknik, a határnyitás 25. évfordulója tiszteletére jött létre, az alkotók szándéka szerint egyrészt újra- és újra megerősíteni bennünk közvetlen környezetünk, a Fertő-part szépségét, értékeit, másrészt felhívni a figyelmet a lehetőségre, hogy világot lássunk,  hogy nyelveket tanuljunk, s  hogy ez az esemény  világviszonylatban is nagy lépés volt, mind Magyarország, mind Európa életében.

A köszöntő után Kóbor Attila polgármester úr szólt az egybegyűltekhez, majd a fertőszéplaki óvodások műsora következett. Köszönet Köő Lászlóné óvodavezetőnek és Grüllné Pálya Katalin óvónőnek, valamint a kis ovisoknak, hogy a szabadságuk ideje alatt is időt szántak a felkészülésre és kedves műsort adtak a szépszámú megjelent örömére.

A Látkép Szabadtéri Galéria ebben az évben is a sarródi Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor tagjainak alkotásaiból válogatott műveket mutatja be. A kiállítás képeit összeállította Rujavecné Ferenczi Katalin, a sarródi tábor vezetője, a Látkép Szabadtéri Galéria művészeti vezetője, aki az óvodások kedves műsora után a kiállítást szokásos derűjével és szép gondolataival nyitotta meg.

Végül köszönet a sok-sok segítségért és támogatásért, elsősorban a művészeknek az alkotásokért, Fertőszéplak Önkormányzatának a galéria és az ez évi tárlat létrejöttének anyagi támogatásáért, a közreműködőknek és a közönségnek, hogy itt voltak.  A szervezők gondolatban már a jövő évi kiállítás anyagával foglalkoznak, mert ez a szabadtéri galéria egyedülálló országos viszonylatban is, sőt még nagyobb körben sem található hozzá hasonló-, így folyamatosan dolgoznak a frissítésén és fennmaradásán.

A kiállítás-megnyitón készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron