Iskolanap – Névadónkra, Széchényi Ferencre emlékeztünk…
Írta: Kovács Andrea DÖK vezető   
AddThis Social Bookmark Button

Ebben az évben 2018. május 2-án emlékeztünk iskolánk névadójára, Széchényi Ferencre születésnapja alkalmából - az évente megrendezésre kerülő iskolanap keretében. Megemlékezéssel indult a program, majd a kastély történelmi falán található emléktáblához az igazgatónő a Diákönkormányzat képviselőivel egy koszorút helyezett el. Az aulában lévő emléktáblánál pedig az osztályok képviselői virággal emlékeztek.

 

Ezt követően az alsósok a faluban található jellegzetes szobrokkal ismerkedtek. A sétáról visszaérkezve már várta őket a Hangraforgó együttes vidám zenés műsora.

Ezután vegyes csapatokban a Széchényi családhoz és Fertőszéplakhoz kötődő játékos feladatokat oldottak meg, többek között kódot fejtettek, Lánchidat építettek és rajzoltak. Az udvaron vidám kincskeresés várta őket, ahol újabb ismereteket szerezhettek a családról, és a legnagyobb magyarról. Az alsósok délutánját a Csemete bábszínház előadása színesítette.

Iskolánk felsős tanulói az Iskolanap keretében Nagycenkre, a Széchenyi-kastélyba látogattak el. Az 5. és 6. osztályos diákok autóbusszal, a 7. és 8. osztályosok kerékpárral tették meg a távot. A kastélyparkban különböző feladatokat kellett megoldaniuk, pl. memóriajátékot, szövegértést, kirakót. A feladatok a Széchényi-családhoz kapcsolódtak. Ezután ellátogattak a Széchényi-mauzóleumba, ahol számos érdekességet hallhattak diákjaink a családról, illetve temetkezési szokásaikról. Megálltak a híres hársfasoron és megtekintették a szoborparkot is. Hazafelé, Hegykőn egy finom fagyival frissítették fel magukat az utolsó kilométerekre.

A remek időjárás is hozzájárult, hogy egy vidám, élményekkel teli napot tölthettünk együtt, és méltón emlékeztünk meg iskolánk névadójáról, Széchényi Ferencről!

Az iskolanapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2019

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron